ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μπάμπης Τσετίνης γεννημένος στην δράμα το 1941 απεβίωσε το 2007

tsetinis_mpampis_ermineutis
Μπάμπης Τσετίνης γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1941 στη Δράμα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη έως τα είκοσί του χρόνια.

Το 1960 ανέβηκε στο πάλκο και μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι «Το κορίτσι μου χορεύει» του Βασίλη Καραπατάκη σε στίχους Κολοκοτρώνη. Μεγάλη επιτυχία γνώρισε στα τέλη της δεκαετίας του 60 και τις αρχές του 70 με επιτυχίες όπως το «Ισως», «Μπορεί», «Αμφιβολία», «Κι ενώ το ήξερα» των Δερβενιώτη - Βίρβου, «Στο παλιό το μονοπάτι» του Βαρτάνη, «Με ποιο δικαίωμα» των Βασιλειάδη-Πυθαγόρα, «Να χαρείς τα μάτια σου καλέ», «Η φτωχολογιά θα ζήσει». Συνεργάστηκε επίσης με τον Χρήστο Λεοντή, τον Γιώργο Κατσαρό, τον Μητσάκη, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και στο πάλκο με τον Μάνο Παπαδάκη και τις κυρίες Καίτη Γκραίη και Λίτσα Διαμάντη.





Η «χρυσή» περίοδος της καριέρας του θα πρέπει να θεωρηθεί η εφταετία 1965-1972. Τότε ο Μπάμπης Τσετίνης μεσουρανούσε στις πίστες και τη δισκογραφία (έχει ηχογραφήσει περί τα 200 τραγούδια ανάμεσά τους και πολλά σουξέ). Εδινε το δυναμικό παρών στη διασκέδαση, συνεργαζόταν με λαμπερούς τραγουδιστές και τα μεγαλύτερα σχήματα της εποχής, υπήρξε πρωταγωνιστής αδιαφιλονίκητος της νύχτας, είχε το κοινό και τους θαυμαστές του.

Ακόμα κι όταν τα πράγματα άλλαξαν και οι νεότεροι τραγουδιστές πήραν τα ηνία, ο Μπάμπης Τσετίνης πάντοτε εμφανιζόταν σε μαγαζιά, μια και είχε καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε όταν άρχισαν τα προβλήματα της υγείας του. Ταλαιπωρήθηκε για πολλά χρόνια, σωματικά και οικονομικά. Μάλιστα το 2005 δόθηκε συναυλία προς τιμήν του (για του αποδοθούν τα έσοδα) με τη συμμετοχή νεότερων τραγουδιστών στον Λυκαβηττό.
Μπάμπης Τσετίνης γεννημένος στην δράμα το 1941 απεβίωσε το 2007
4/ 5 stars - "Μπάμπης Τσετίνης γεννημένος στην δράμα το 1941 απεβίωσε το 2007" Μπάμπης Τσετίνης γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1941 στη Δράμα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη έως τα είκοσί του χρόνια. Το 1960 ανέβηκε...
loading...
Share on Google Plus

Σχετικά με Tromero.eu

Αγαπητοί αναγνώστες, μετά την ανάγνωση του περιεχομένου μην ξεχνάτε να μας κάνετε like. Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το άρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook