ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μανταλένα γεννήθηκε στα γιαννιτσά το 1947 απεβίωσε το 1988

mantalena_ermineutria
Μανταλένα. Η αλλιώς Μπότση Κατερίνα ψευδώνυμο της αξέχαστης λαϊκής
τραγουδίστριας. Σε ηλικία 16 ετών την ακούει τυχαία σε ένα μαγαζί ο Γιώργος Ζαμπέτας και αποφασίζει να την πάρει μαζί του για τραγουδίστρια. Η συνεργασία αυτή θα αποτελέσει σταθμό για τη Μανταλένα και θα σημαδέψει την σύντομη καριέρα της καθώς ο Ζαμπέτας είναι ο συνθέτης που με τα τραγούδια του, την «σύστησε» στο ευρύ κοινό.
Από το 1963 έως και το 1974 θα αποτελέσουν ένα επιτυχημένο καλλιτεχνικό δίδυμο. Την περίοδο αυτή η Μανταλένα θα τραγουδήσει και θα συνοδεύσει τον Ζαμπέτα σε σπουδαία τραγούδια του (Άκου τ’ αηδόνια, Εδώ αρχίζει μια ζωή, Γεια σου φίλε), ενώ θα εμφανιστεί δίπλα του σε αρκετές ελληνικές ταινίες, 


Οπως Πάρε κόσμε (1967), Δόκτωρ Ζι-Βέγγος (1968), Ο Παραμυθάς (1969) κ.ά… Ο ταιριαστός με το «ζαμπετικό» κλίμα τρόπος ερμηνείας της είναι χαρακτηριστικός σε όλα της τα τραγούδια. Ο ίδιος ο Ζαμπέτας άλλωστε τη θεωρούσε από μία από τις πιο αγαπημένες του τραγουδίστριες.


Ο Ζαμπέτας αναφέρει στην αυτοβιογραφία του ότι η Μανταλένα είχε σχέση με κάποιον μπουζουξή και όταν έμεινε έγκυος εκείνος την έστειλε στον Καναδά να γεννήσει και να δώσει το παιδί για υιοθεσία. Αυτό η Μανταλένα δεν μπόρεσε ποτέ να το ξεπεράσει καθώς δεν μπόρεσε να δει ποτέ ξανά το παιδί της παρ’ όλες τις προσπάθειές της.


Το 1974 οι δρόμοι της με το Γιώργο Ζαμπέτα χωρίζουν μετά από έναν τσακωμό. Έκτοτε θα χαθεί από το προσκήνιο και θα βρει καταφύγιο σε μικρά μαγαζιά. Το 1980 θα κυκλοφορήσει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο Μ’ Αρέσεις Πολύ.
Στις 25 Νοεμβρίου του 1988, ανήμερα της γιορτής της, θα αφήσει την τελευταία της πνοή στο σπίτι της προδομένη από την καρδιά της σε ηλικία μόλις 41 χρονών. Την βρήκε ο άντρας της (είχε παντρευτεί κάποια στιγμή, με κάποιον άλλο, όχι με τον μπουζουξή που της κατάστρεψε τη ζωή), γυρνώντας από το μαγαζί που είχε πάει να αγοράσει γλυκά για τη γιορτή της…

ogdoo.gr
Μανταλένα γεννήθηκε στα γιαννιτσά το 1947 απεβίωσε το 1988
4/ 5 stars - "Μανταλένα γεννήθηκε στα γιαννιτσά το 1947 απεβίωσε το 1988" Μανταλένα . Η αλλιώς Μπότση Κατερίνα ψευδώνυμο της αξέχαστης λαϊκής τραγουδίστριας.  Σε ηλικία  16 ετών  την ακούει τυχαία σε ένα μαγαζ...
loading...
Share on Google Plus

Σχετικά με Unknown

Αγαπητοί αναγνώστες, μετά την ανάγνωση του περιεχομένου μην ξεχνάτε να μας κάνετε like. Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το άρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς.Σας ευχαριστούμε