ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σπύρος Ζαγοραίος γεννημένος το 1928 και απεβίωσε το 2014

Ο Σπύρος Ζαγοραίος γεννήθηκε στον Άγιο Αρτέμιο του Παγκρατίου στις 23 Ιουνίου 1928. Σε ηλικία 15 ετών έχασε σε ατύχημα το ένα του χέρι, όταν έσκασε μια χειροβομβίδα την ώρα που έπαιζε με συμμαθητές του στην Αγία Παρασκευή της Αττικής. Παρόλα αυτά, μπήκε δυναμικά στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού και ξεχώρισε με τη φωνή του. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1952 από την Αθήνα και μετά τη Θεσσαλονίκη.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 άρχισε να τον συνοδεύει στο τραγούδι η σύζυγος του Ζωή, δημιουργώντας ένα από τα πιο λαοφιλή ντουέτα του λαϊκού τραγουδιού. Πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού που ζουν Έλληνες. Έως και τα τελευταία σχεδόν χρόνια της ζωής του εξακολουθούσε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στο Αιγάλεω Αττικής όπου διέμενε και είχε δημιουργήσει το λαϊκό κέντρο "Εντελαμαγκέν".
Δύσκολα τα τελευταία χρόνια της ζωής του
Ο Σπύρος Ζαγοραίος μετά τον θάνατο του γιου του, πέρασε πολύ άσχημα. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν ανήμπορος και κατάκοπος και η υγεία του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη. 
«Περνούν τα χρόνια και ο Σπύρος Ζαγοραίος, δεν μπορεί να σηκωθεί πια. Με τη βοήθεια μιας κοπέλας τον σηκώνουμε λιγάκι με μεγάλη προσοχή. Βέβαια, λαχταρεί η ψυχή του να κατέβει στο μαγαζί και στον δρόμο. Όμως, έχει αρκεστεί να διαβάζει την εφημερίδα του και να σχολιάζει την κατάσταση και πώς άλλαξαν τα πράγματα, και να παρακολουθεί τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση», σχολίαζαν άτομα του στενού του περιβάλλοντος.
Όπως είχε δηλώσει η σύζυγός του, εκτός από την πρόβλημα υγείας του, που είναι επιβαρυμένη, το ζευγάρι αντιμετώπιζε και οικονομικά προβλήματα.

 «Τα έσοδά μας είναι η σύνταξή μας. Ανέρχεται στο ποσό των 700 ευρώ μηνιαίως και 600 που εισπράττουμε από το ενοίκιο του μαγαζιού. Από αυτά τα 700 πηγαίνουν κάθε μήνα για τον μισθό της κοπέλας που φροντίζει τον Σπύρο Ζαγοραίο κι εμείς καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε και να καλύψουμε τις ανάγκες μας και τις υποχρεώσεις μας με 600 ευρώ», είχε αναφέρει σε παλαιά συνέντευξή της



Δισκογραφία

1971-Χρόνια Στον Περαία
1973-Λίγα χρόνια πίσω
1975-Εκεί που μένουν οι νεκροί
1976-Αλανιάρικα
1976-Αγωνίες
1978-Ο Χρυσός δίσκος
1979-Εγώ δεν είμαι αλήτης Νο 8
1982-Η τελευταία μου ζαριά
1983-Τα χασικλίδικα
1985-Η Χρυσή εποχή 13
1985-Ο Πρώτος
1986-Τα Ζαγοραίϊκα
1987-Τα Δώρα
1992-Live στη Σαλονίκη
1992-Η κούκλα
1994-12 Λαϊκά
1994-Η γλώσσα της μαγκιάς 1
1994-Μπουρλότα
1995-Από τους θησαυρούς των 45 στροφών
1995-Πλατεία Ψυρρή
1996-Τραγούδια Από Τις 45 Στροφές
1998-Τα χύμα
1999-Της φυλακής
2000-Από τις 45 Στροφές Νο 3
2000-Σπύρος Ζαγοραίος~ Βαγγέλης Περπινιάδης - Καναβουριές
2001-Η Ιστορία του Ρεμπέτικου
2002-Ζήτω η αλητεία
2002-Η γλώσσα της μαγκιάς 2
2003-Μια αμαρτία μου παλιά απόψε ξαναγύρισε
2003-Τα κόκκινα Φανάρια
2004-Τα καλύτερα μου τραγούδια
2005-E de la magen
2006-Αγαπημένες φωνές

zougla.gr

Σπύρος Ζαγοραίος γεννημένος το 1928 και απεβίωσε το 2014
4/ 5 stars - "Σπύρος Ζαγοραίος γεννημένος το 1928 και απεβίωσε το 2014" Ο Σπύρος Ζαγοραίος γεννήθηκε στον Άγιο Αρτέμιο του Παγκρατίου στις 23 Ιουνίου 1928. Σε ηλικία 15 ετών έχασε σε ατύχημα το ένα του χέρι, ότ...
loading...
Share on Google Plus

Σχετικά με Tromero nea

Αγαπητοί αναγνώστες, μετά την ανάγνωση του περιεχομένου μην ξεχνάτε να μας κάνετε like. Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το άρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς.Σας ευχαριστούμε